Ljetovanje na brodu – Što ponijeti sa sobom na palubu

Ovo ljeto odabrali ste nešto drugačiji oblik ljetovanja? Dosta vam je kampova, napučenih plaža i hotela pa ste odlučili otploviti brodom na najbolje ljetovanje do sada. Složit ćete se, ljetovanje na brodu je sigurno nešto što bi svatko trebao iskusiti barem jednom u životu.

Ljetovanje na brodu u Adriatic Holiday aranžmanu znači da ćete istražiti sve najljepše otoke Jadrana u jednom interijeru. Raspakirat ćete se, smjestiti u kabinu i uživat ćete u tome što ovog ljetovanja nema prenošenja kofera niti hotelskih odjava i prijava. Ovog puta nitko u nijednom trenutku neće prekidati vaš ljetni odmor u Hrvatskoj.

Ipak, od ideje o nešto drukčijem obliku ljetovanja treba nekako doći do pučine, a kako to? Odakle početi? Što spremiti u kofere? Jesu li koferi uopće potrebni? Opustite se, složite si koktel pa nastavite čitati.

Kofer na brodu: da ili ne?

Za vas koji prvi put krećete u avanturu zvanu ljetovanje na brodu, sigurno se pitate što ponijeti u koferu? Preporučljivo je da je kofer jedan od onih mekanih koji se mogu stisnuti i ugurati bilo gdje, umjesto tvrdih s kotačićima, nedajbože metalnih.

Ako je ikako moguće pokušajte se zadržati na jednom koferu po osobi, nemojte nositi previše stvari. Putna torba ili dvije puno je pametnije rješenje od jednog velikog kofera. Bitno je da kada se isprazne zauzimaju što manje prostora.

Kakvu odjeću ponijeti na ljetovanje na brodu?

Sve ovisi o vrsti preferiranog odmora. Mislite li provesti odmor daleko od civilizacije ili biste radije svaku noć izlazili? Ako većinu noći želite provesti u uvalama na sidru ili bovi, više od nekoliko majica kratkih rukava i bermuda neće vam trebati.

Ako ste opaki partijaneri, pokušajte si složiti nekoliko party kombinacija i ne nositi bespotrebne stvari. I jedna napomena za povišene cipele – cipele na visoku petu ne idu na brod. Eventualno ih možete obuti na rivi, izvan broda.


Što se tiče odjeće i obuće koja će vam trebati na brodu – najbolje bi vam odgovaralo olujno odijelo 😀 . Ali ako već nemate olujno odijelo sigurno će poslužiti kišna kabanica ili vodootporna jakna s kapuljačom, ponesite i nepropusne hlače, kišobran npr. nikako nije poželjan predmet na brodu.

Najpraktičniji komad odjeće na brodu je trenirka pa ponesite i rezervnu u slučaju da se jedna smoči. Spremite i majice koje rado nosite, kupaći kostim sigurno neće zaboraviti, nekoliko kratkih hlača ali i duge hlače te vestu za večeri koje budu dosta hladnije na moru.

Na nogama, za vrijeme boravka na brodu, najpraktičnije su tenisice s mekanim potplatom koji se neće sklizati, japanke ili natikače. Svakako ponesite i jače tenisice za izlete po kršu. Prava obuća štiti od udaraca o brodske instalacije u kokpitu, na bočnim prolazima i na pramcu. Razbijeni nožni prsti su valjda najgora vrsta boli, a krv na bijelom brodskom dželkotu nepovratno će pokvariti ljetovanje na brodu.

Na ljetovanje na brodu ponesite i ove 3 stvari

Ponesite kremu s visokim zaštitnim faktorom. Iako se krema za sunčanje podrazumijeva, nemojte zaboraviti da ste na brodu izloženi jakim sunčevim zrakama 12 sati na dan.

Spremite masku za ronjenje i peraje. Roniti za vrijeme zalaska sunca ili u zoru je jedan od ljepših trenutaka koje će vam ostati u sjećanju.

Vreća za spavanje. Iako su naše jahte opremljene kabinama s ležajevima, zamotati se u vreću za spavanje, leći na pramac i gledati zvijezde posebno je iskustvo.

Još jedan prijateljski savjet za najbolje iskustvo ljetovanja na brodu. Najbitnije pravilo ponašanja na brodu je držanje reda, a odmah zatim štednja. Brod je ograničen veličinom i važno je da je uvijek sve na svojem mjestu.

Svaku stvar svatko na brodu mora vratiti na mjesto gdje ona inače stoji, od navigacijske karte, dalekozora, konopa ili nekog alata, do otvarača za boce, čaša, tanjura ili posude. Isto vrijedi za osobne stvari.

 

Rezervirajte svoje ljetovanje na brodu, držite se ovih smjernica i uživajte u dugo iščekivanom ljetovanju na brodu!

Join our newsletter

Sign up for the latest news, special offers and best rates!

Location

J.P.Kamova 15
51000 Rijeka